Veelgestelde vragen

Explect Algemeen

 • Hoe kan ik de algemene voorwaarden van Explect Forwarding BV opvragen?

  Hoe kan ik de algemene voorwaarden van Explect Forwarding BV opvragen?

  De algemene voorwaarden van Explect Forwarding BV zijn kosteloos op te vragen. Stuur hiervoor een e-mail naar info@explect.com met uw verzoek.

  Waar kan ik de algemene voorwaarden van Explect Forwarding BV online vinden?

  De algemene voorwaarden zijn online beschikbaar op drie verschillende websites: explect.com, explect.nl, en explect.isdigitized.com. U kunt ze op elk van deze sites raadplegen.

  Zijn er kosten verbonden aan het opvragen van de algemene voorwaarden?

  Nee, het opvragen van de algemene voorwaarden via e-mail bij Explect Forwarding BV is volledig kosteloos.

 • Waar is Explect Forwarding BV gevestigd?

  Waar is het hoofdkantoor van Explect Forwarding BV gevestigd?

  Het hoofdkantoor van Explect Forwarding BV bevindt zich op Alexander Bellstraat 16, 3261 LX Oud-Beijerland, Nederland.

  Kan ik Explect Forwarding BV bezoeken voor een persoonlijk gesprek?

  Voor een persoonlijk gesprek of een bezoek aan het kantoor van Explect Forwarding BV is het aan te raden eerst contact op te nemen via info@explect.com of het vermelde telefoonnummer op hun website. Zo kunt u een afspraak inplannen die past binnen de mogelijkheden en richtlijnen van het bedrijf.

 • Wie of wat is Explect Forwarding BV?

  Wat doet Explect Forwarding BV?

  Explect Forwarding BV is gespecialiseerd in het aanbieden van expediteursdiensten via een online platform voor het organiseren van internationaal transport. Ze fungeren als bemiddelaar tussen klanten en transportdiensten, waardoor het gemakkelijker wordt om logistieke en transportoplossingen te coördineren voor goederenverzending over de hele wereld.

  Hoe kan Explect Forwarding BV mij helpen met mijn verzendbehoeften?

  Explect biedt ondersteuning bij verschillende aspecten van internationaal transport, waaronder:

  Selectie van geschikte vervoersmethoden (zee-, lucht-, of wegtransport).
  Organisatie van het gehele transportproces van begin tot eind.
  Bieden van douane-afhandelingsdiensten en advisering over de benodigde documentatie.
  Hulp bij het vinden van efficiënte en kosteneffectieve logistieke oplossingen.

  Voor wie zijn de diensten van Explect Forwarding BV bedoeld?

  De diensten van Explect zijn ideaal voor bedrijven en individuen die internationale verzendoplossingen nodig hebben op zakelijkvlak Explect is enkel voor bedrijven van B2C en-of B2B. Dit omvat, maar is niet beperkt tot, importeurs, exporteurs, online verkopers, productiebedrijven, en andere entiteiten die goederen internationaal willen vervoeren.

  De expertise van Explect in het navigeren door de complexiteiten van internationale logistiek maakt hen tot een waardevolle partner voor iedereen die op zoek is naar betrouwbare en efficiënte transportdiensten.

Gebruik van de Website/Platform

 • Transittijd Offerte Transport zijn die accuraat?

  Wat betekenen de transitdagen die Explect vermeldt?

  De transitdagen die door Explect worden aangegeven, dienen als een schatting van de tijd die nodig is om uw zending van de oorsprong naar de bestemming te vervoeren. Deze dagen zijn gebaseerd op informatie van leveranciers, agenten, rederijen, luchtvaartmaatschappijen, en vervoerders. Ze bieden een goede indicatie van de verwachte doorlooptijd voor uw zending.

  Kan ik rechten ontlenen aan de vermelde transitdagen?

  Nee, aan de vermelde transitdagen kunnen geen rechten worden ontleend. Ze dienen als een richtlijn en kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren zoals vertragingen bij transporteurs, douaneafhandeling, en andere logistieke uitdagingen.

  Hoe accuraat zijn de statusupdates en datums die Explect verstrekt?

  De statusupdates en datums die Explect verstrekt, zijn gebaseerd op de meest recente informatie die van hun partners is ontvangen. Hoewel Explect ernaar streeft om accurate en tijdige informatie te verstrekken, kunnen er altijd wijzigingen of afwijkingen optreden als gevolg van onvoorziene omstandigheden. Klanten worden aangeraden deze updates regelmatig te controleren en contact op te nemen met Explect voor de meest actuele informatie.

  Wat moet ik doen als er een wijziging is in de transitdagen of status van mijn zending?

  Als u een wijziging opmerkt of als er een update wordt gegeven betreffende de transitdagen of status van uw zending waarvan u denkt dat ze niet correct zijn, is het belangrijk om direct contact op te nemen met Explect voor verduidelijking en verdere instructies. Zij kunnen u voorzien van de nieuwste informatie en adviseren over eventuele te nemen stappen.

  Explect begrijpt het belang van nauwkeurige en tijdige levering voor uw bedrijfsvoering en is toegewijd aan het bieden van ondersteuning gedurende het gehele verzendproces.

 • Hoe maak ik een account aan?

  Hoe kan ik een account aanvragen bij Explect Forwarding BV?

  Een account aanvragen bij Explect Forwarding BV is eenvoudig. U kunt dit doen door:

  1. Een e-mail te sturen naar info@explect.com met uw verzoek voor een account.
  2. Een offerte aan te vragen via de website van Explect. Na het indienen van uw offerteaanvraag ontvangt u automatisch een e-mail met instructies om uw account te activeren.
   Ontvang ik direct toegang tot mijn account na het aanvragen? Na het aanvragen van uw account via e-mail of na het indienen van een offerteaanvraag, ontvangt u instructies per e-mail om uw account te activeren. Volg deze instructies zorgvuldig op om toegang te krijgen tot uw account.

  Wat zijn de voordelen van het hebben van een account bij Explect?
  Met een account bij Explect kunt u gemakkelijk transport en logistieke diensten beheren, offertes aanvragen, uw zendingen volgen en toegang krijgen tot gepersonaliseerde diensten en ondersteuning.

  Voor meer informatie over het aanvragen van een account of andere vragen over onze diensten, neem gerust contact op met Explect via info@explect.com.

 • Zijn er kosten verbonden aan Explect Online?

  Zijn er kosten verbonden aan het basisgebruik van Explect Online?

  Nee, aan het basisgebruik van Explect Online zijn geen kosten verbonden. U kunt kosteloos gebruikmaken van de basisfuncties van het platform.

  Wanneer ontstaan er kosten?

  Kosten ontstaan alleen wanneer u een offerte omzet in een boeking. Deze kosten zijn dan direct gerelateerd aan het transport dat u boekt via Explect Online.

  Zijn er kosten voor het gebruik van aanvullende functies of de premiumversie van Explect Online?

  Ja, voor het gebruik van aanvullende functies of de premiumversie van Explect Online worden kosten in rekening gebracht. Deze kosten worden altijd vooraf kenbaar gemaakt, zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

  Hoe kan ik zien welke functies gratis zijn en voor welke ik moet betalen?

  Alle functies en bijbehorende kosten zijn transparant weergegeven op het platform van Explect Online. Bij het selecteren van aanvullende functies of de upgrade naar de premiumversie, krijgt u vooraf duidelijk te zien welke kosten hieraan verbonden zijn.

  Voor meer informatie over de kostenstructuur van Explect Online of specifieke diensten, kunt u altijd contact opnemen via info@explect.com.

 • Wie worden als gebruikers van de Explect-website beschouwd?

  Wie kwalificeert als een gebruiker van Explect Online?

  Alle natuurlijke personen en rechtspersonen die de website van Explect Online bezoeken, inloggen op het platform, of de op de website verstrekte informatie gebruiken, delen, en/of informatie plaatsen, worden beschouwd als gebruikers.

  Wat betekent dit voor mij als ik de website bezoek of inlog?

  Zodra u de website bezoekt, inlogt, of op enige wijze interactie heeft met de inhoud, wordt u beschouwd als een gebruiker van Explect Online. Dit houdt in dat u zich conformeert aan de algemene voorwaarden en het privacybeleid van Explect Online.

  Moet ik geregistreerd zijn om als gebruiker beschouwd te worden?

  Nee, u hoeft niet noodzakelijkerwijs geregistreerd of ingelogd te zijn om als gebruiker beschouwd te worden. Ook het bezoeken van de website kwalificeert u als gebruiker in de context van het accepteren van de algemene voorwaarden en privacybeleid.

  Voor verdere vragen over het gebruik van Explect Online of over hoe u een actievere rol als gebruiker kunt aannemen, zoals het delen van informatie of het plaatsen van content, kunt u contact opnemen via info@explect.com.

 • Hoe maak ik een offerte aan op Explect Online?

  Hoe start ik het aanmaken van een nieuwe offerte?

  Om te beginnen met het aanmaken van een nieuwe offerte, klik je linksboven op de optie ‘Nieuwe offerte’. Dit opent een nieuw scherm waar je alle benodigde gegevens voor je zending kunt invoeren.

  Kan ik een bestaande offerte hergebruiken?

  Ja, als je een bestaande offerte wilt hergebruiken voor een nieuwe zending, klik dan op de cirkelvormige pijltjes. Dit maakt het mogelijk om eerdere gegevens opnieuw te gebruiken en aan te passen voor je nieuwe aanvraag.

  Welke informatie moet ik verstrekken?

  Je dient de volgende informatie te verschaffen:

  Een laadadres en een leveradres.

  Informatie over je colli/verpakking, zoals afmetingen en gewicht.

  Eventueel de aard van de goederen die je gaat vervoeren.

  Hoe wordt mijn offerteaanvraag verwerkt?

  Nadat je de vier stappen van de offerteaanvraag hebt doorlopen, neemt Explect Online je aanvraag in behandeling. Er wordt dan automatisch of handmatig een tarief bepaald, afhankelijk van de complexiteit en specificaties van je aanvraag.

  Waar kan ik zien hoe dit proces in zijn werk gaat?

  Voor een visuele uitleg over het aanmaken van een nieuwe offerte op Explect Online, kun je de instructievideo bekijken. Deze video biedt een stap-voor-stap handleiding en nuttige tips voor het efficiënt gebruikmaken van het platform. https://www.youtube.com/watch?v=v4Z3xvOijik&t=97s

  Voor verdere assistentie of als je specifieke vragen hebt over het aanmaken van een offerte, kun je altijd contact opnemen via info@explect.com of de hulppagina's op onze website raadplegen.

 • Hoe kan ik de status zien van mijn transport?

  Hoe kan ik de status van mijn transport inzien?

  Explect Online biedt een eenvoudige en snelle manier om de status van je transport te bekijken. Het platform maakt gebruik van een systeem van verschillende statussen en kleurcoderingen om je een duidelijk beeld te geven van de voortgang van je transport.

  Wat betekenen de verschillende statussen?

  In transit: De zending is onderweg.

  Niet gepland: De zending is nog niet ingepland voor transport.

  Niet gestart: Het transport is gepland, maar nog niet gestart.

  Afgerond: Het transport is volledig voltooid.

  Geannuleerd: Het transport is geannuleerd.

  Hoe werkt de kleurcodering?

  Groen: Geeft aan dat een deel van het traject is voltooid.

  Blauw: Geeft aan dat het traject momenteel wordt uitgevoerd.

  Grijs: Wordt gebruikt voor toekomstige trajecten.

  Rood: Duidt op een bijzonderheid of probleem met het transport.

  Waar kan ik meer informatie vinden?

  Voor een gedetailleerde uitleg en een visuele handleiding over het bekijken van de transportstatus, raden we aan onze instructievideo te bekijken. Deze video biedt nuttige informatie en laat zien hoe je snel en efficiënt de status van je transport kunt controleren op Explect Online. https://www.youtube.com/watch?v=st4Db2WDI0M

  Wat moet ik doen bij problemen of vragen?

  Als je vragen hebt over de status van je transport of als je problemen ondervindt bij het inzien van de status, neem dan contact op met onze klantenservice via info@explect.com. Ons team staat klaar om je te ondersteunen en eventuele vragen te beantwoorden.

 • Hoe voeg ik mijn producten toe op Explect Online?

  Waarom is het belangrijk om producten correct toe te voegen aan Explect Online?

  Het correct toevoegen van producten aan Explect Online zorgt ervoor dat je transporten efficiënt en zonder onnodige vertragingen worden verwerkt. Door nauwkeurige informatie over je producten te verstrekken, kun je eventuele complicaties tijdens het transportproces minimaliseren.

  Wat leer ik in de stapsgewijze video?

  Onze stapsgewijze video is ontworpen om je te laten zien hoe je gemakkelijk producten toevoegt aan Explect Online. De video behandelt het volgende:

  Het invoeren van basisinformatie over je producten.

  Het gedetailleerd specificeren van unieke eigenschappen van je producten, zoals afmetingen, gewicht en andere relevante details.

  Voor wie is deze video bedoeld?

  Deze video is zowel bedoeld voor nieuwe gebruikers van Explect die zich nog niet vertrouwd hebben gemaakt met het platform, als voor bestaande gebruikers die hun kennis willen opfrissen of dieper in de mogelijkheden van het platform willen duiken.

  Hoe kan deze video mij helpen?

  Door deze video te bekijken, kun je:

  Leer hoe je efficiënt productinformatie toevoegt aan je Explect account.

  Ontdek hoe je je productcatalogus effectief beheert binnen het platform.

  Krijg inzicht in hoe gedetailleerde productinformatie kan bijdragen aan een soepeler transportproces.

  Waar kan ik de video vinden?

  Je kunt de video bekijken door op de volgende link te klikken: Bekijk de video. Deze video is een waardevolle bron van informatie en tips om je te helpen het maximale uit jouw Explect-ervaring te halen.

  Producten toevoegen: https://www.youtube.com/watch?v=QauTLO4nFzw

  Producten toevoegen via Excel: https://www.youtube.com/watch?v=3B7jqExC5A0

  Wat moet ik doen als ik na het bekijken van de video nog vragen heb?

  Als je na het bekijken van de video nog vragen hebt over het toevoegen van producten aan Explect Online, of als je andere vragen hebt over het gebruik van het platform, neem dan gerust contact met ons op via info@explect.com. Ons team is hier om je te helpen en al je vragen te beantwoorden.

 • Wat zijn de voorwaarden om een account aan te maken bij Explect?

  Wie kan een account aanmaken bij Explect?

  Om een account aan te maken bij Explect, moet je minimaal 16 jaar oud zijn. Dit zorgt ervoor dat alle gebruikers de wettelijke leeftijd hebben om zelfstandig beslissingen te nemen omtrent transport en logistieke diensten.

  Waarom moet ik mijn inloggegevens geheim houden?

  Het is cruciaal om je inloggegevens, zoals je gebruikersnaam en wachtwoord, geheim te houden om ongeautoriseerde toegang tot je account te voorkomen. Dit helpt om je persoonlijke en zakelijke gegevens veilig te houden en beschermt je tegen potentiële fraude of misbruik.

  Wat moet ik doen als ik vermoed dat mijn account misbruikt wordt?

  Als je denkt of weet dat je account zonder jouw toestemming wordt gebruikt, is het belangrijk dit zo snel mogelijk te melden bij Explect. Je kunt contact opnemen via info@explect.com. Wij zullen direct actie ondernemen om je account te beveiligen en verdere ongeautoriseerde toegang te voorkomen.

  Hoe beschermt Explect mijn accountgegevens?

  Explect neemt de beveiliging van gebruikersgegevens zeer serieus en gebruikt geavanceerde technologieën en procedures om je informatie te beschermen. Dit omvat het gebruik van encryptie voor gegevens die online worden verzonden en systemen die regelmatig worden bijgewerkt om veiligheidsrisico's te minimaliseren.

  Kan ik mijn accountgegevens wijzigen als mijn informatie verandert?

  Ja, als gebruiker van Explect kun je je accountgegevens op elk moment bijwerken. Dit omvat contactinformatie, wachtwoorden en andere persoonlijke details. Het is belangrijk om je informatie up-to-date te houden om een vlotte communicatie en dienstverlening te garanderen.

  Voor verdere vragen of als je hulp nodig hebt met je account, staat ons supportteam klaar om je te assisteren. Veiligheid staat bij ons voorop, en wij zijn er om een veilige en betrouwbare ervaring te bieden voor al onze gebruikers.

 • Zijn er restricties verbonden aan het gebruik van de Explect-website?

  Mag ik alle soorten content delen op de Explect-website?

  Nee, er zijn duidelijke restricties over wat wel en niet is toegestaan op de Explect-website. Om een positieve en veilige omgeving voor alle gebruikers te waarborgen, is het niet toegestaan om bepaalde soorten content te delen.

  Wat mag ik niet delen op de Explect-website?

  Gebruikers zijn strikt verboden om de volgende soorten content te delen:

  • Plagiaat of eerder gepubliceerde content: Het delen van werk dat niet origineel is of zonder toestemming van de originele auteur wordt gebruikt, is niet toegestaan.
  • Pornografische content: Materialen met een erotische inhoud zijn strikt verboden.
  • Beledigende teksten: Teksten of afbeeldingen die beledigend, racistisch, discriminerend of haatzaaiend zijn, worden niet getolereerd.
  • Ongevraagde reclame (spam): Het verspreiden van ongewenste commerciële berichten is niet toegestaan.
  • Misleidende informatie: Het delen van onjuiste of misleidende informatie is verboden.
  • Schadelijke software: Het verspreiden van virussen, malware, spyware of andere software die bedoeld is om schade aan te richten aan computers van Explect of andere gebruikers, is strikt verboden.

  Wat gebeurt er als ik de restricties overtreed?

  Het niet naleven van deze restricties kan leiden tot acties vanuit Explect, waaronder het aanpassen, verwijderen van de content, of in ernstige gevallen, het blokkeren van toegang tot de website voor de betreffende gebruiker.

  Hoe meld ik misbruik of overtredingen van deze restricties?

  Als je getuige bent van misbruik of een overtreding van de restricties op de Explect-website, moedigen we je aan dit te melden via info@explect.com. Wij nemen alle meldingen serieus en zullen passende acties ondernemen om de veiligheid en integriteit van onze website te handhaven.

  Het is onze prioriteit om een veilige en respectvolle omgeving voor alle gebruikers te creëren en te onderhouden. Jouw medewerking en begrip worden zeer gewaardeerd.

Specifieke Modaliteiten van Diensten bij Explect Forwarding BV

 • Luchtvracht Standaard Pick- en Leveringstijden

  Wat zijn de standaard pick- en leveringstijden bij Explect Forwarding BV?

  Standaard vinden pick-up en levering plaats op werkdagen tussen 08:00 en 17:00 lokale tijd.

  Hoe worden groupage en deelladingen gehanteerd qua tijd?

  Voor groupage en deelladingen geldt dat er pro-rata tijd beschikbaar is voor het laden en lossen. Bij een hoeveelheid van één tot acht pallets is dit standaard 15 minuten.

  Wat als mijn zending buiten de standaard tijden moet worden opgehaald of geleverd?

  Als uw zending buiten de standaard pick- en leveringstijden moet worden opgehaald of geleverd, neem dan vooraf contact op met Explect Forwarding BV om de mogelijkheden en eventuele extra kosten te bespreken.

  Zijn er extra kosten verbonden aan pick-up of levering buiten standaardtijden?

  Ja, het kan zijn dat er extra kosten verbonden zijn aan pick-up of levering buiten de standaardtijden. Het is belangrijk om dit vooraf te bespreken met Explect Forwarding BV.

 • FCL LCL Zeevracht – Wat zijn de Demurrage, Detention en Loodskosten en voor wie zijn deze kosten?

  Wie is verantwoordelijk voor demurrage, detention en loodskosten?

  De opdrachtgever is volledig verantwoordelijk voor eventuele demurrage (overliggelden), detention (detentiekosten) en loodskosten. Deze kosten worden door Explect Forwarding BV pro-rata doorbelast aan de opdrachtgever.

  Worden er extra kosten in rekening gebracht naast de demurrage, detention en loodskosten?

  Ja, bij het doorbelasten van deze kosten worden administratiekosten en een opslag tot maximaal 10% toegevoegd aan het totale bedrag dat aan de opdrachtgever wordt doorbelast.

  Hoe kan ik voorkomen dat ik te maken krijg met demurrage of detention kosten?

  Om demurrage of detention kosten te voorkomen, is het belangrijk om de vervoers- en opslagvoorwaarden nauwkeurig te volgen en zendingen tijdig af te handelen. Zorg ervoor dat u duidelijke afspraken maakt over laad- en lostijden en dat u deze tijden respecteert.

  Wat moet ik doen als ik een factuur ontvang voor demurrage, detention of loodskosten?

  Indien u een factuur ontvangt voor deze kosten, controleer dan zorgvuldig of alle gegevens kloppen en of de kosten overeenkomen met de gemaakte afspraken. Neem bij vragen of onduidelijkheden direct contact op met Explect Forwarding BV om de factuur te bespreken.

 • Wat zijn de wachttijd kosten zowel bij LCL als FCL, wegtransport en bij luchtvracht?

  Wat gebeurt er als er extra wachttijd nodig is tijdens het laden of lossen?

  Indien de laad- of lostijd langer duurt dan voorzien, zal Explect een additionele wachttijd in rekening brengen.

  Hoeveel kost de additionele wachttijd?

  De kosten voor additionele wachttijd bedragen €75,00 per uur.

  Wanneer wordt deze extra kost in rekening gebracht?

  Deze extra kosten worden in rekening gebracht wanneer de standaard toegewezen tijd voor laden of lossen wordt overschreden.

  Hoe kan ik voorkomen dat ik extra moet betalen voor wachttijd?

  Om extra kosten te vermijden, is het belangrijk dat alle voorbereidingen voor het laden of lossen op tijd worden afgerond. Zorg ervoor dat alle goederen klaarstaan en dat toegang tot de laad- of loslocatie onbelemmerd is.

  Wat als de vertraging buiten mijn controle ligt?

  In sommige situaties kunnen onvoorziene omstandigheden tot vertragingen leiden. We adviseren om in dergelijke gevallen direct contact op te nemen met Explect om de situatie te bespreken. Afhankelijk van de omstandigheden kunnen er regelingen worden getroffen.

  Kan ik van tevoren inschatten hoe lang het laden of lossen zal duren?

  Ja, het is vaak mogelijk om een inschatting te maken op basis van de hoeveelheid en soort goederen. Voor meer specifieke situaties kunt u advies vragen aan Explect om verrassingen en extra kosten te vermijden.

  Het in acht nemen van de toegewezen tijd voor laden en lossen draagt bij aan een efficiënte afhandeling van uw transport en helpt onnodige extra kosten te voorkomen. Voor meer informatie of advies over uw specifieke situatie kunt u contact opnemen met Explect.

 • FCL Zeevracht hoelang heb ik om te laden / lossen van een container?

  Wat houdt de standaard laad- en lostijd in voor FCL zendingen?

  Bij FCL (Full Container Load) zendingen biedt Explect standaard 2 uur tijd voor het laden of lossen van de container. Hiervan mag maximaal 1 uur gebruikt worden op de terminal.

  Is er een verschil in toegewezen tijd tussen de terminal en de eindbestemming?

  Ja, op de terminal is de toegewezen tijd voor het laden of lossen van een FCL container maximaal 1 uur. Voor de rest van het proces, bij de ophaal- of leverlocatie, is er nog eens 1 uur beschikbaar binnen de standaard 2 uur.

  Wat gebeurt er als het laden of lossen langer duurt dan de toegewezen tijd?

  Indien het laden of lossen meer tijd in beslag neemt dan de standaard toegewezen tijd, kunnen er extra kosten in rekening worden gebracht voor additionele wachttijd.

  Hoe kan ik zorgen dat laden en lossen binnen de toegewezen tijd blijft?

  Een goede voorbereiding is cruciaal. Zorg ervoor dat de container toegankelijk is en dat alle goederen klaarstaan voor laden of lossen op het moment dat de transportdienst arriveert.

  Zijn er tips om het proces van laden en lossen te versnellen?

  Ja, onder meer:

  • Zorg voor duidelijke instructies voor het personeel dat verantwoordelijk is voor laden en lossen.
  • Verifieer of er speciale apparatuur nodig is en zorg dat deze beschikbaar is.
  • Plan het laden en lossen tijdens minder drukke momenten indien mogelijk.

  Wat als er onvoorziene omstandigheden zijn die de laad- of lostijd beïnvloeden?

  In geval van onvoorziene omstandigheden die de laad- of lostijd beïnvloeden, is het belangrijk om direct contact op te nemen met Explect om de situatie te bespreken en mogelijke oplossingen te vinden.

  Het efficiënt beheren van de laad- en lostijden is essentieel voor het minimaliseren van extra kosten en het bevorderen van een vlotte transportervaring. Voor meer gedetailleerde informatie of specifieke vragen over uw FCL zending, neem contact op met Explect.

 • FCL – LCL Zeevracht, Wegtransport, Luchtvracht Waar moet de locatie van leveren / laden aan voldoen?

  Moet de laad- of loslocatie specifiek bereikbaar zijn voor vrachtwagens?

  Ja, de laad- en loslocatie dient toegankelijk te zijn voor vrachtwagens van minimaal 13,60 meter. Dit zorgt voor een efficiënt laad- en losproces en voorkomt vertragingen.

  Wat gebeurt er als de locatie niet bereikbaar is voor een vrachtwagen met container?

  Indien de laad- of loslocatie niet bereikbaar is voor een vrachtwagen met container en dit niet vooraf is aangegeven, heeft Explect het recht om extra kosten in rekening te brengen. Deze kosten dekken de maatregelen die genomen moeten worden om het laden of lossen toch mogelijk te maken.

  Hoe kan ik vaststellen of mijn locatie bereikbaar is voor een vrachtwagen van 13,60 meter?

  Beoordeel de toegangswegen naar uw locatie op breedte, hoogte, en draaicirkel beperkingen. Controleer ook op eventuele gewichtsbeperkingen van bruggen of wegen en zorg ervoor dat er voldoende ruimte is voor de vrachtwagen om te manoeuvreren.

  Wat kan ik doen als mijn locatie beperkte toegankelijkheid heeft?

  Indien uw locatie beperkte toegankelijkheid heeft, neem dan vooraf contact op met Explect om de situatie te bespreken. Mogelijk zijn er alternatieve oplossingen of voorbereidingen nodig om het laden of lossen te faciliteren.

  Kan Explect adviseren bij het bepalen van de toegankelijkheid van mijn locatie?

  Ja, Explect kan advies geven over de toegankelijkheid van uw locatie. In sommige gevallen kunnen zij een voorinspectie aanbieden om potentiële problemen vooraf te identificeren en op te lossen. Let op hier zijn wel extra kosten aan verbonden indien er op locatie een voor inspectie dient plaats te vinden.

  Zijn er alternatieven als mijn locatie echt niet bereikbaar is voor een vrachtwagen van 13,60 meter

  Als uw locatie niet bereikbaar is voor een vrachtwagen, kan Explect helpen met het zoeken naar alternatieve oplossingen, zoals het gebruik van kleinere voertuigen voor het laatste stuk van de levering of het vinden van een nabijgelegen laad- of lospunt.

  Het is cruciaal om de bereikbaarheid van uw laad- of loslocatie vooraf te beoordelen en te communiceren met Explect om onvoorziene extra kosten en vertragingen te voorkomen.

 • LCL Zeevracht hoe word er geleverd?

  Wat zijn de standaard pick-up en leveringstijden bij Explect Forwarding BV?

  Standaard vinden pick-up en levering plaats op werkdagen tussen 08:00 en 17:00 lokale tijd. Deze tijden gelden wanneer er geen specifieke apparatuur zoals een laad- of losklep, zijlader, of kooiaap nodig is voor de levering.

  Kan Explect Forwarding BV leveren met speciale apparatuur zoals een laad- of losklep, zijlader of kooiaap?

  Ja, Explect Forwarding BV kan de levering verzorgen met speciale apparatuur zoals een laad- of losklep, zijlader, of kooiaap indien dit nodig is. Houd er rekening mee dat er extra kosten verbonden kunnen zijn aan deze diensten.

  Zijn er extra kosten verbonden aan leveringen met speciale apparatuur?

  Ja, het gebruik van speciale apparatuur zoals een laad- of losklep, zijlader, of kooiaap kan leiden tot extra kosten. Voor specifieke informatie over deze kosten raden we aan direct contact op te nemen met Explect Forwarding BV.

  Is het mogelijk om vooraf gebeld te worden voor een pick-up of levering?

  Ja, het is mogelijk om vooraf gebeld te worden voor een pick-up of levering, mits dit van tevoren bij Explect Forwarding BV bekend is gemaakt en overeengekomen. Geef uw voorkeur duidelijk aan bij het plannen van de dienst.

 • Wat kan ik verwachten bij een Fyco?

  Wat houdt een FYCO in bij Explect Forwarding BV?

  FYCO’s, ofwel fumigation and your container orders, worden uitgevoerd in overeenstemming met de voorschriften van de arbeidsinspectie. Dit proces omvat de gasmeting van containers om te zorgen voor veiligheid en naleving van regelgeving.

  Wie is verantwoordelijk voor de kosten van gasmetingen en gerelateerde kosten?

  De kosten voor gasmetingen en andere gerelateerde kosten zijn voor rekening en risico van de opdrachtgever. Explect Forwarding BV zorgt voor begeleiding van het proces en ondersteunt de opdrachtgever gedurende de FYCO.

  Hoe ondersteunt Explect Forwarding BV de opdrachtgever bij een FYCO?

  Explect Forwarding BV begeleidt de opdrachtgever door het hele proces van een FYCO. Dit omvat het adviseren over de nodige stappen, het coördineren van de uitvoering volgens de voorschriften van de arbeidsinspectie, en het assisteren bij eventuele vragen of onduidelijkheden.

  Zijn er specifieke acties die ik als opdrachtgever moet ondernemen voor een FYCO?

  Ja, als opdrachtgever is het belangrijk om samen te werken met Explect Forwarding BV en alle vereiste informatie en documentatie tijdig aan te leveren. Zij zullen specifieke instructies geven over wat nodig is voor een succesvolle FYCO.

 • Moeten Europallets geruild worden bij levering?

  Moeten Europallets altijd geruild worden met de vervoerder?

  Ja, als Europallets worden gebruikt voor transport, is het gebruikelijk dat deze bij levering direct geruild worden met de vervoerder. Dit zorgt voor een gestroomlijnde logistieke operatie en minimaliseert de behoefte aan extra pallets.

  Wat gebeurt er als de pallets niet ter plekke geruild kunnen worden?

  Indien de pallets bij aflevering niet geruild kunnen worden, bijvoorbeeld door een tekort aan ruilpallets, worden de niet geruilde Europallets in rekening gebracht tegen de huidige marktprijs. Daarnaast kunnen extra kosten in rekening worden gebracht voor een aparte rit om de pallets op te halen.

  Hoe worden de kosten voor niet geruilde pallets en extra ritten bepaald?

  De kosten voor niet geruilde pallets zijn gebaseerd op de huidige marktprijs van Europallets. Extra kosten voor het ophalen van pallets omvatten logistieke kosten zoals transport en arbeid. Deze kosten variëren afhankelijk van factoren zoals afstand en de hoeveelheid benodigde pallets.

  Kunnen extra kosten voor het ophalen van pallets voorkomen worden?

  Ja, door te zorgen voor voldoende ruilpallets op het moment van levering, kunnen extra kosten voorkomen worden. Goede communicatie vooraf met de vervoerder over het aantal benodigde ruilpallets kan helpen bij het vermijden van misverstanden en extra kosten.

  Wat zijn de voordelen van het direct ruilen van Europallets?

  Direct ruilen van Europallets bevordert een efficiënte logistieke keten, reduceert de noodzaak voor het aanschaffen van nieuwe pallets, en draagt bij aan duurzaamheid door hergebruik van pallets te maximaliseren.

  Hoe kan ik zorgen voor een soepel ruilproces van Europallets?

  Voorbereiding: Zorg ervoor dat je een accurate telling hebt van hoeveel pallets geleverd en geruild moeten worden.

  Communicatie: Bespreek vooraf met de vervoerder de verwachtingen rondom het ruilen van pallets.

  Kwaliteit: Controleer de kwaliteit van de pallets die voor ruil beschikbaar zijn om te verzekeren dat ze acceptabel zijn voor de vervoerder.

  Door deze richtlijnen te volgen, kun je bijdragen aan een efficiënt ruilproces van Europallets en extra kosten vermijden.

 • Wat als ik mijn transport moet annuleren?

  Wat gebeurt er als ik mijn transportopdracht annuleer?

  Annulering tot 2 werkdagen voor uitvoering: Als je de transportopdracht tot twee werkdagen voor de geplande uitvoeringsdatum annuleert, wordt 80% van de oorspronkelijk overeengekomen kosten in rekening gebracht door Explect.

  Annulering binnen 2 werkdagen voor uitvoering: Voor annuleringen die plaatsvinden binnen twee werkdagen voor de geplande uitvoeringsdatum, of in geval van foutvracht, zijn de volledige, oorspronkelijke kosten (100%) opeisbaar door Explect.

  Waarom worden er kosten in rekening gebracht voor annulering?

  Annuleringskosten compenseren voor de voorbereidingen die al getroffen zijn en de gereserveerde capaciteit die niet meer aan andere klanten aangeboden kan worden. Dit omvat administratieve handelingen, planning, en mogelijke reserveringen bij vervoerders of partners.

  Hoe kan ik annuleringskosten voorkomen?

  Om annuleringskosten te voorkomen of te minimaliseren, raden we aan om zo vroeg mogelijk te annuleren als je weet dat de transportopdracht niet langer nodig is. Dit geeft Explect de kans om de gereserveerde middelen opnieuw in te zetten.

  Wat is foutvracht?

  Foutvracht verwijst naar situaties waarin de daadwerkelijke vracht significant afwijkt van de oorspronkelijk opgegeven of verwachte vracht. Dit kan leiden tot onverwachte aanpassingen in planning of kosten, en in dergelijke gevallen kunnen volledige kosten in rekening gebracht worden.

  Hoe communiceer ik een annulering?

  Voor een efficiënte afhandeling van annuleringen, is het aanbevolen om direct contact op te nemen met Explect via e-mail of telefoon. Zorg dat je alle relevante informatie bij de hand hebt, zoals boekingsnummer en details van de opdracht.

  Wanner is mijn annulering akkoord bij Explect?

  Een annulering wordt officieel erkend en verwerkt nadat je een schriftelijk akkoord van Explect hebt ontvangen. Dit zorgt ervoor dat beide partijen een bevestiging hebben van de annulering en de bijbehorende voorwaarden.

  Door inzicht te hebben in dit beleid, kun je beter plannen en eventuele onnodige kosten vermijden.

 • Wegtransport Hoeveel tijd is er vrijgesteld voor laden en lossen bij FTL/LTL?

  Hoeveel tijd is er vrijgesteld voor het laden en lossen van mijn vracht?

  Bij Explect is de hoeveelheid vrijgestelde tijd voor het laden en lossen afhankelijk van het type transport:

  Voor FTL/LTL (Full Truck Load/Less than Truck Load): Er is 2 uur vrijgesteld voor het laden of lossen van de vracht.

  Voor Groupage en Deelladingen: De vrijgestelde tijd is pro-rata, tot 15 minuten voor ladingen variërend van één tot acht pallets.

  Wat gebeurt er als het laden of lossen langer duurt?

  Als het laden of lossen de vrijgestelde tijd overschrijdt, worden additionele wachttijdkosten in rekening gebracht. Deze kosten helpen om de extra tijd die het transportmiddel moet wachten te compenseren.

  Hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn lading binnen de vrijgestelde tijd geladen of gelost wordt?

  Om ervoor te zorgen dat uw lading binnen de vrijgestelde tijd geladen of gelost wordt, adviseren we:

  • Een duidelijke planning en coördinatie met alle betrokken partijen.
  • Vooraf controleren of de laad- of losplek toegankelijk is en voorbereid op de lading.
  • Zorgen dat alle benodigde documentatie en instructies vooraf beschikbaar zijn.

  Door deze stappen te volgen, kunt u helpen vertragingen te voorkomen en zorgen voor een efficiënt transportproces.

Culturele Verschillen

Culturele Verschillen: Sleutel tot Succesvolle Internationale Handel Inleiding H...

Lokale Partners en Netwerken

Lokale Partners en Netwerken: Bruggen Bouwen in Internationale Markten Inleiding...

Betalingen en Financiën

Betalingen en Financiën: Zekerheid in Internationale Handel Inleiding Het behee...

Logistiek en Distributie

Logistiek en Distributie: De Sleutel tot Efficiënte Export Inleiding Efficiënt...

Exportregelgeving

Exportregelgeving: Navigeren door Internationale Waters Inleiding In een gegloba...

Marktonderzoek

Starten met exporteren

Beginnen met Exporteren De stap naar exporteren kan een ingrijpende en tijdroven...

BTW bij invoer

BTW bij Invoer en Artikel 23 BTW bij Invoer Bij de invoer van goederen in veel l...

Invoerrechten

Wat zijn Invoerrechten? Invoerrechten zijn belastingen die worden geheven op ge...

Douane

Wat is de Douane? De douane is een overheidsinstantie die verantwoordelijk is vo...

Explect Online’s Rol in uw Importsucces

In de snel veranderende wereld van internationale handel is het vinden van een b...

Samenvatting van Belangrijke Punten

Samenvatting: Explect Online – Uw Partner in Logistiek en Import Inleiding...

Chat Icon Close Icon