Basisprincipes van Transport en Logistiek in de Supply Chain

Estimated reading: 4 minutes 30 views

De supply chain is de levensader van elk product of elke dienst die van leverancier naar klant beweegt. In dit artikel verkennen we 7 essentiële principes die bekend staan om supply chains te optimaliseren, om u een beter inzicht te geven en u in staat te stellen effectieve veranderingen door te voeren.

1. De stromen van de supply chain controleren

1.1 Fysieke stromen Dit verwijst naar het transport van goederen, inclusief opslag en vervoer. Focus op transportroutes optimaliseren, cross-docking, palletpooling, en het verminderen van verbruiksgoederen.

1.2 Informatiestromen Essentieel voor het faciliteren van fysieke stromen, met moderne informatiesystemen die logistieke informatie kruisen voor betere voorspellingen en optimalisatie.

1.3 Financiële stromen Alle financiële transacties in de supply chain, inclusief administratieve stromen zoals bestellingen en betalingen. Belangrijk in internationale contexten en potentiële integratie van cryptocurrencies.

2. Meesterinformatie om de supply chain te optimaliseren

Om een supply chain effectief te beheren en te optimaliseren, is het cruciaal om over nauwkeurige en toegankelijke informatie te beschikken. Dit is waar de integratie van geavanceerde systemen zoals ERP (Enterprise Resource Planning), WMS (Warehouse Management System), en TMS (Transport Management System) van groot belang is. Explect biedt een platform dat veel van deze aspecten al omvat, waardoor bedrijven hun supply chain processen kunnen stroomlijnen en optimaliseren.

Het Belang van Geïntegreerde Systemen

  1. ERP voor Geïntegreerde Bedrijfsbeheer: ERP-systemen zijn essentieel voor het stroomlijnen van interne bedrijfsprocessen. Ze zorgen voor naadloze communicatie en data-uitwisseling tussen verschillende afdelingen zoals inkoop, verkoop, financiën en HR.
  2. WMS voor Efficiënt Magazijnbeheer: WMS-systemen optimaliseren de operaties binnen magazijnen en opslagfaciliteiten. Ze verbeteren de nauwkeurigheid van de voorraadbeheer, verhogen de efficiëntie van orderpicking en helpen bij het optimaliseren van de opslagruimte.
  3. TMS voor Transportoptimalisatie: TMS-systemen zijn cruciaal voor het beheer en de optimalisatie van transportprocessen. Ze helpen bij het plannen van de meest efficiënte routes, volgen zendingen in real-time, en kunnen helpen bij het verlagen van transportkosten.

Explect’s Platform: Een Geïntegreerde Oplossing

Het platform van Explect biedt een geïntegreerde oplossing die veel van de functionaliteiten van ERP, WMS en TMS systemen dekt. Dit biedt verscheidene voordelen:

  1. Gecentraliseerde Data: Explect biedt een centrale hub voor alle supply chain gerelateerde informatie. Dit vergemakkelijkt besluitvorming en maakt het beheer overzichtelijker.
  2. Real-Time Inzichten: Met real-time tracking welke je ook extern kan delen kunnen gebruikers van het Explect platform de status van hun supply chain activiteiten op elk moment volgen. Dit helpt bij het snel identificeren en aanpakken van eventuele problemen.
  3. Kostenbesparing en Efficiëntie: Door te werken met één platform, kunnen bedrijven kosten besparen die anders zouden worden besteed aan meerdere systemen. Bovendien verbetert het de operationele efficiëntie door processen te stroomlijnen.
  4. Gebruiksvriendelijkheid: Een platform zoals Explect is ontworpen met gebruiksgemak in gedachten. Dit zorgt voor een lagere leercurve voor medewerkers en een snellere implementatie in de organisatie.
  5. Schaalbaarheid en Flexibiliteit: Voor bedrijven die groeien of zich aanpassen aan veranderende marktomstandigheden, biedt het platform van Explect de nodige schaalbaarheid en flexibiliteit om aan deze veranderende behoeften te voldoen.

3. Verbeter het vervoer en de opslag van uw goederen

3.1 Herstructureer depots Verbeter de structuur van depots voor productiviteitswinst in de supply chain.

3.2 Kies voor cross-docking Een organisatiemodel dat directe levering van producten zonder opslagfase faciliteert.

3.3 Omarm Supply Chain Management (SCM) Integreer alle processen en software voor het optimaliseren van de supply chain.

4. Optimaliseren van inkoopprocessen in de supply chain

4.1 Investeer in supply management software Dit verbetert de voorspelbaarheid en efficiëntie van de supply chain.

4.2 Gebruik verbonden objecten Voor betere traceerbaarheid en procesautomatisering.

4.3 Gebruik dashboards Voor een realtime overzicht van voorraad, leveringen en distributies.

5. Een strikt inkoopbeleid voeren om de kosten te drukken

Baseer uw aankoopbeleid op Kwaliteit, Kosten, en Deadlines, en kies voor serieuze en ontvankelijke leveranciers.

6. Gebruik prestatie-indicatoren om uw supply chain te optimaliseren

Implementeer evenwichtige KPI’s, waarschuwings-KPI’s en anticipatie-KPI’s voor betere besluitvorming en supply chain management.

7. Informatie delen met alle belanghebbenden in de supply chain

Maak dashboards toegankelijk voor alle belanghebbenden voor betere samenwerking en besluitvorming. Ook hier kan je voor Explect kiezen omdat je met alle partijen de informatie makkelijk en snel kan delen. Je kunt ook met een volledig team samenwerken in Explect Online.

Het verbeteren van de supply chain is een continu proces dat inzicht, innovatie en samenwerking vereist. Door deze principes toe te passen, kunt u niet alleen kosten besparen, maar ook de efficiëntie en effectiviteit van uw supply chain aanzienlijk verbeteren. Voor meer informatie of advies, aarzel niet om contact op te nemen met onze experts of andere gerelateerde artikelen te raadplegen.

Leave a Comment

Deel document

Basisprincipes van Transport en Logistiek in de Supply Chain

Of kopieër de link

INHOUD

Culturele Verschillen

Culturele Verschillen: Sleutel tot Succesvolle Internationale Handel Inleiding H...

Lokale Partners en Netwerken

Lokale Partners en Netwerken: Bruggen Bouwen in Internationale Markten Inleiding...

Betalingen en Financiën

Betalingen en Financiën: Zekerheid in Internationale Handel Inleiding Het behee...

Logistiek en Distributie

Logistiek en Distributie: De Sleutel tot Efficiënte Export Inleiding Efficiënt...

Exportregelgeving

Exportregelgeving: Navigeren door Internationale Waters Inleiding In een gegloba...

Marktonderzoek

Starten met exporteren

Beginnen met Exporteren De stap naar exporteren kan een ingrijpende en tijdroven...

BTW bij invoer

BTW bij Invoer en Artikel 23 BTW bij Invoer Bij de invoer van goederen in veel l...

Invoerrechten

Wat zijn Invoerrechten? Invoerrechten zijn belastingen die worden geheven op ge...

Douane

Wat is de Douane? De douane is een overheidsinstantie die verantwoordelijk is vo...

Explect Online’s Rol in uw Importsucces

In de snel veranderende wereld van internationale handel is het vinden van een b...

Samenvatting van Belangrijke Punten

Samenvatting: Explect Online – Uw Partner in Logistiek en Import Inleiding...

Chat Icon Close Icon