4. Specifieke Richtlijnen voor Zeevracht

Estimated reading: 3 minutes 40 views

Bij het verzenden van goederen via zeevracht moeten verpakkingen bestand zijn tegen langdurige transittijden, diverse handelingen en een scala aan omgevingsfactoren. Hier zijn enkele gerichte richtlijnen:

Stevigheid

 • Duurzaam Materiaalgebruik: Kies voor materialen die bestand zijn tegen zware belasting, zoals dik golfkarton, houten kratten of sterke kunststof containers. De verpakking moet meerdere handelingen en verschuivingen tijdens het transport kunnen weerstaan.
 • Versterkte Bescherming: Overweeg extra bescherming voor hoeken en randen, en zorg ervoor dat de verpakking niet gemakkelijk kan scheuren of vervormen.

Bescherming

 • Weerbestendigheid: Zorg dat de verpakking waterdicht is of op zijn minst bestand tegen hoge vochtigheid, aangezien zeecontainers blootgesteld worden aan diverse weersomstandigheden.
 • Bescherming tegen Vuil en Dieven: Zorg voor een afgesloten en verzegelde verpakking om te voorkomen dat stof, vuil of dieven makkelijk toegang hebben tot de inhoud.

Markering

 • Hanteringsinstructies: Gebruik duidelijke symbolen en teksten die aangeven hoe de verpakking gehanteerd moet worden, zoals “Breekbaar”, “Dit zijde boven”, of “Houd Droog”.
 • Informatieve Labeling: Label de verpakking met relevante informatie over de inhoud, bestemming en afzender, en zorg dat deze labels waterbestendig en duurzaam zijn.

Bij het voorbereiden van zendingen voor zeevracht is het van cruciaal belang dat de verpakkingen niet alleen de inhoud beschermen, maar ook voldoen aan de specifieke eisen van deze transportmethode. Stevigheid, bescherming tegen weersinvloeden en vuil, en duidelijke markering zijn essentieel om ervoor te zorgen dat de goederen veilig en in goede staat hun bestemming bereiken.

Tips voor LCL (Less than Container Load) Verzendingen

Bij LCL-zendingen worden jouw goederen samen met andere ladingen in één container vervoerd. Hier zijn enkele tips voor een succesvolle LCL-verzending:

 1. Robuuste Verpakking: Omdat je goederen met andere ladingen in een container worden vervoerd, is het belangrijk dat je verpakking stevig genoeg is om druk en wrijving van andere pakketten te weerstaan.
 2. Goed Labelen: Zorg dat je verpakkingen duidelijk zijn gelabeld met jouw naam, bestemming, en contactgegevens. Dit is belangrijk voor identificatie, vooral als de container verschillende zendingen bevat.
 3. Flexibele Afmetingen: Probeer de afmetingen van je verpakkingen aan te passen aan de standaardmaten van pallets en containers, om zo optimaal gebruik te maken van de beschikbare ruimte.
 4. Bescherming tegen Schade: Gebruik beschermend materiaal zoals bubbeltjesplastic, schuim, of stevige hoekbeschermers om je goederen te beschermen tegen stoten en schuren.

Tips voor FCL (Full Container Load) Verzendingen

Bij FCL-zendingen heb je de gehele container tot je beschikking. Hier zijn enkele tips:

 1. Efficiënte Ruimtebenutting: Hoewel je de hele container voor jezelf hebt, is het belangrijk de ruimte zo efficiënt mogelijk te benutten. Dit helpt bij het stabiliseren van de lading tijdens het transport.
 2. Stapelrichtlijnen: Houd rekening met de juiste stapelrichtlijnen om de stabiliteit te waarborgen. Zware goederen onderin en lichtere bovenop.
 3. Vochtbescherming: In FCL-zendingen ben je zelf verantwoordelijk voor het voorkomen van vochtschade. Gebruik vochtopnemers of dehumidifiers om je lading droog te houden.
 4. Verzegeling van de Container: Zorg voor een goede verzegeling van de container na het laden. Dit biedt niet alleen veiligheid tegen diefstal, maar ook tegen ongewenste openingen tijdens het transport.

Bij zowel LCL als FCL is het belangrijk om de specifieke kenmerken en risico’s van elke verzendmethode te begrijpen en jouw verpakkingsstrategie daarop aan te passen. Op deze manier zorg je ervoor dat je goederen veilig en in goede staat hun bestemming bereiken.

Leave a Comment

Deel document

4. Specifieke Richtlijnen voor Zeevracht

Of kopieër de link

INHOUD

Culturele Verschillen

Culturele Verschillen: Sleutel tot Succesvolle Internationale Handel Inleiding H...

Lokale Partners en Netwerken

Lokale Partners en Netwerken: Bruggen Bouwen in Internationale Markten Inleiding...

Betalingen en Financiën

Betalingen en Financiën: Zekerheid in Internationale Handel Inleiding Het behee...

Logistiek en Distributie

Logistiek en Distributie: De Sleutel tot Efficiënte Export Inleiding Efficiënt...

Exportregelgeving

Exportregelgeving: Navigeren door Internationale Waters Inleiding In een gegloba...

Marktonderzoek

Starten met exporteren

Beginnen met Exporteren De stap naar exporteren kan een ingrijpende en tijdroven...

BTW bij invoer

BTW bij Invoer en Artikel 23 BTW bij Invoer Bij de invoer van goederen in veel l...

Invoerrechten

Wat zijn Invoerrechten? Invoerrechten zijn belastingen die worden geheven op ge...

Douane

Wat is de Douane? De douane is een overheidsinstantie die verantwoordelijk is vo...

Explect Online’s Rol in uw Importsucces

In de snel veranderende wereld van internationale handel is het vinden van een b...

Samenvatting van Belangrijke Punten

Samenvatting: Explect Online – Uw Partner in Logistiek en Import Inleiding...

Chat Icon Close Icon